Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-05-01@20:45:30 GMT

بی مهری بانک های قم در حق مستأجران

تاریخ انتشار: ۲۹ تیر ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۵۳۲۹۳۷

بی مهری بانک های قم در حق مستأجران

گزارش های میدانی خبرنگار ما و اظهارات مستاجران قمی نشان از سخت گیری و عدم همکاری بانک های قم در پرداخت وام ودیعه مسکن دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به  نقل از قم فردا در این آشفته بازار اجاره بها ، پرداخت وام ودیعه مسکن امیدی در دل مستأجران ایجاد کرد از شرایط ثبت نام وام ودیعه مسکن ۱۴۰۱، می توان به اینکه متقاضی تسهیلات اجاره خانه باید متاهل یا سرپرست خانوار باشد، اجاره نامه ارائه شده باید رسمی بوده و زمان انعقاد قرارداد اجاره حداکثر تا پایان زمان ثبت نام باشد، اشاره کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جهت پذیرش نهایی این وام نیز لازم است متقاضی، دو هفته پس از زمان معرفی به بانک، اسناد خود را تحویل بانک داده و ضامنین خود را معرفی نماید.

وام ودیعه مسکن، یکی از تسهیلاتی است که در جهت کمک به مستاجران کشور در نظر گرفته و پرداخت آن، توسط دولت، از سال گذشته آغاز شده است. ثبت نام وام ودیعه مسکن ۱۴۰۱، همانند سال گذشته، از طریق سامانه tem.mrud.ir صورت می گیرد و نیاز به مراجعه حضوری، به هیچ یک از نهاد های دولتی مربوطه نمی باشد.

بعد از سپری کردن این موارد وقتی مستاجر برای دریافت وام ودیعه مسکن به بانک ها مراجعه می کنند با شرایط سخت بانک ها مواجه می شوند که کار را برای مستأجران سخت و گاهی آنها را نا امید از دریافت وام می کند.

در این زمینه مدیر کل راه و شهرسازی استان قم در گفتگو با خبرنگار قم فردا با اشاره به معرفی حدود ۶هزار مستاجر قمی به بانک های عامل برای دریافت وام ودیعه مسکن گفت: راه و شهرسازی قدرت اجرایی روی بانک ها ندارد و متاسفانه بانک ها در پرداخت وام آنطور که باید عمل نمی کنند و نیاز است مدیریت استان به این مسئله ورود کند.


وی بیان داشت: : فاز ۳ وام ودیعه مسکن در سال ۱۴۰۱ اجرایی شد و برای استان قم ۷۰ میلیون تومان با باز پرداخت ۵ ساله و سود ۱۸ درصد در نظر گرفته شد، البته وزیر راه و شهرسازی اخیرا مصاحبه ای داشته سود وام ودیعه مسکن ۱۳ درصد می شود اما هنوز ابلاغیه ای ارسال نشده است اگر ابلاغ شود عطف به ماسبق نیز می شود.

صادقی افزود: متاسفانه تا فشار از سوی مدیران روی بانک ها نباشد به راحتی وام ودیعه مسکن را پرداخت نمی کنند و این بخش از مسئله خارج از حوزه اختیارات راه و شهرسازی استان است، البته مطلع هستیم بخشی از وام ها واریز شده اما طبق قانون باید برای همه آن ۶ هزار نفری را که معرفی کردیم وام ودیعه مسکن واریز شود.

مدیر کل راه و شهرسازی قم اضافه کرد: با این وجود حتما پیگیر مطالبات مستاجران خواهیم بود و جلسه ای با معاون امور اقتصادی استانداری قم خواهیم داشت زیرا ما در خصوص بانک ها قدرت اجرایی نداریم و فقط می توانیم به مدیریت استان گزارش دهیم.

محمدی یکی از شهروان قمی در این زمینه در گفتگو با خبرنگار قم فردا اظهار داشت: مدت زیادی سامانه املاک برای دریافت کد رهگیری قطع بود و املاکی ها نمی توانستند قولنامه صادر کنند، بعد از کلی صبر برای رفع مشکل سامانه بالاخره تونستیم یک قولنامه بگیریم.

وی ادامه داد: حالا نوبت ثبت کد رهگیری در سیستم بود که با توجه به مکانیزم خاص خودش و ثبت خودکار، آن هم  یک هفته طول کشید، اما مشکل اساسی و خان آخر تعیین شعبه بانک بود امروز بعد از پیگیری از بانک های مختلف با جواب های سربالا روبرو شدم  گاهی می گویند  بودجه نداریم و کلی بهانه های دیگر که در نهایت نتوانستم وام ودیعه مسکن را بگیرم ، مسؤلین محترم قبل از اینکه همه جوانب امر را ببینند مردم را راهی مسیری میکنند که عمر نوح و صبر ایوب می خواهد.

احمدی دیگر شهروند قمی در گفتگو با خبرنگار قم فردا گفت: ما مستأجران به خدا زیر بار کرایه ها خانه له شدیم و کسی هم به داد ما نمی رسد وام ودیعه مسکن برای مستأجران هم که در حد حرف است و هیچ بانکی در قم زیر بار آن نمی رود من سه فرزند دارم و نمی دانم چیکار می توانم انجام دهم تا سرپناهی برای خانواده ام فراهم کنم.

صادقی از مستاجران قمی نیز گفت: چند روز پیش به یکی از شعب بانک صادرات برای دریافت وام ودیعه مسکن مراجعه کردم  رئیس شعبه پاسخ داد  هنوز دستور العمل به ما ابلاغ نشده است.

با توجه به این عدم همکاری آشکار بانک های قم برای پرداخت وام ودیعه مسکن تنها ورود مدیریت استان می تواند راه کار الزام بانک ها برای پرداخت وام ودیعه مسکن باشد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: پرداخت وام ودیعه مسکن راه و شهرسازی برای دریافت دریافت وام قم فردا بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۵۳۲۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالکی مسکن متوقف نشده است

امتداد - طبق اعلام مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالکی مسکن متوقف نشده است.

به گزارش پایگاه خبری امتداد ، مدیر کل طرح ریزی و پایش طرح‌های مسکن اخیرا مدعی شده بود که اداره اعتبارات بانک مرکزی، جلوی پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالک تا سقف ۵۵۰ میلیون تومان که مصوب شورای پول و اعتبار بوده را گرفته است و بانک مرکزی با توجیه اینکه پروژه‌های خود مالک باید تا سال ۱۴۰۲ پایان می‌یافت، نامه‌ای به بانک‌ها نوشته تا از انعقاد قرارداد متمم پروژه‌های خود مالک جلوگیری کنند.

 در همین راستا، مهدی صحابی، مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی ضمن رد این اظهارات به خبرنگار ایبنا گفت: با وجود اظهارات این مقام مسئول در خصوص مصوبه شورای پول و اعتبار باید گفت که این مصوبه صراحت دارد که افزایش سقف تسهیلات صرفا به پروژه‌های حمایتی طرح نهضت ملی مسکن تعلق می‌گیرد.

 وی ادامه داد: با توجه به محدودیت‌های منابع موجود شبکه بانکی برای اختصاص تسهیلات، این منابع باید به پروژه‌های بیشتر و به افرادی با درآمد کمتر در دهک‌های درآمدی هدف با آورده‌های کمتر تعلق گیرد. برهمین اساس مصوبه شورا صراحت دارد این تسهیلات صرفا مشمول پروژه‌های حمایتی طرح ملی مسکن با زمین‌های ۹۹ ساله می‌شود که از سوی وزارت راه و شهرسازی در اختیار این پروژه‌ها قرار داده شده است. در نتیجه طبق مصوبه شورای پول و اعتبار عملا افزایش سقف برای پروژه‌های خودمالکی در نظر گرفته نشده است.

 مدیر اداره اعتبارات بانک مرکزی تصریح کرد: به هر حال با توجه به لزوم حمایت بیشتر از رونق تولید مسکن و به رغم محدودیت‌های موجود، سال گذشته تصمیم گرفته شد تا پروژه‌های خود مالکی که در سال ۱۴۰۲ تکمیل شود و به مرحله فروش اقساطی یعنی دریافت دفترچه قسط توسط متقاضی تسهیلات برسد، شامل افزایش سقف شوند. این در حالیست که پروژه‌ها به رغم اینکه خود مالکی هستند، با مساعدت شورای پول و اعتبار می‌توانند با برخورداری از این شرایط مشمول افزایش سقف شوند.

 صحابی اظهار کرد: بنابراین اظهارات مدیر کل طرح ریزی و پایش طرح‌های مسکن که معتقد است اداره اعتبارات بانک مرکزی جلوی این مساله را گرفته، صحیح نیست و اتفاقا این اداره در راستای مساعدت بیشتر در سال گذشته، حتی فراتر از مصوبه شورای پول و اعتبار نیز تسهیلات موجود را مصوب و پرداخت کرده است. بدین ترتیب این ادعا که اداره اعتبارات مانع شده و با بانک‌ها مکاتبه کرده تا این اتفاق رخ ندهد، به هیچ عنوان درست ندارد.

وی گفت: ضمن اینکه اصلا افزایش سقف تسهیلات برای سال ۱۴۰۳ بابت پروژه‌های خودمالکی وجود ندارد. حال اگر وضعیت منابع بانکی اجازه دهد، افزایش سقف با توجه به نیاز و مشکلات پروژ‌های خود مالکی در سال ۱۴۰۳ باید مورد بررسی قرار گیرد. بدیهی است اگر امکانات فراهم شود قطعا اقدام عملی در این خصوص صورت خواهد گرفت، ولی تا این لحظه، افزایش سقف تسهیلات فقط به پروژه‌های حمایتی نهضت ملی مسکن تعلق می‌گیرد و به پروژه‌های خود مالکی نیز بر اساس سقف قبلی پرداخت می‌شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

دیگر خبرها

  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند/ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد (+ جزییات)
  • امضای بیش از ۵۷ درصد از کل تعهدات پرداخت تسهیلات نهضت ملی مسکن در بانک مسکن
  • متقاضیان مسکن ملی بخوانند؛ آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • چرا بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن طفره می‌روند؟/ فرار بانک ها از تله وام مسکن
  • اعلام آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد+ جزییات
  • آخرین وضعیت وام نهضت ملی مسکن اعلام شد + جزییات
  • پرداخت تسهیلات پروژه‌های خودمالکی مسکن متوقف نشده است
  • پرداخت وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل در شش ماهه نخست امسال